Möt personalen

Möt personalen

På Polarna jobbar i nuläget två förskollärare och två barnskötare, samt vår förskolechef. Nedan möter du några i personalen.

Glenn Jonsson, förskollärare sedan 1995. På Polarna sedan ett par år.

Vad är viktigast i arbetet med barn?
Att man är väldigt lyhörd, och skapar trygghet. Många av dem har inget språk, då är det viktigt att man lär känna dem så man kan förstå dem. Förutsättningarna för det är bra här, eftersom gruppen är liten.

Vad är roligast med att jobba på Polarna?
De dagliga samtalen är det absolut roligaste. Att fånga ögonblicken. Till exempel i måndags, när vi var ute med de äldre barnen, så hade det varit väldigt kallt. Det var isskorpor på vattenpölarna. Då passade vi på att prata om: Varför är det is just idag? Hur kallt måste det vara för att vattnet ska bli till is? Varför ser isen ut som den gör? Någon tyckte att isen såg ut som en fossil av en dinosaurie. Det blev som en liten lektion i naturkunskap.

Vad håller ni på med just nu i barngruppen?
Den här hösten har vi mycket fokus på alfabetet och litteratur. Vi pratar även om hur man är en bra kompis, och att det är okej att vara annorlunda. Hur man hjälper den som är utanför och hela det paketet.

Hur är det att jobba på ett föräldrakooperativ?
Jag gillar att jobba på föräldrakooperativ för att det är korta beslutsvägar. Om det är något som måste fixas, till exempel att något behöver köpas in, så är det inte en massa byråkrati. Det gör det lättare att jobba direkt med barngruppens behov.

Malin Jansson, förskollärare.
Anna Melin, förskolechef.